Followers

100 Ro
Blog
LinkPro - Director Web

Iaurt cu mult zahar

Publicat de Butterfly duminică, 14 februarie 2010


•Iaurtul Muller Froop conţine o cantitate mare de zaharuri (zahăr şi glucoză), motiv pentru care nu este un produs care poate fi recomandat tuturor categoriilor de consumatori, cum s-ar întâmpla în cazul iaurturilor simple.

•Pe eticheta iaurtului Muller Froop scrie că nu are conservanţi şi nici coloranţi artificiali, ceea ce este adevărat. Însă, aceasta nu este o garanţie a faptului că produsul este unul benefic sănătăţii. Unul dintre motive este faptul că are în compoziţe o cantitate mare de zaharuri cu index glicemic ridicat şi absorbţie rapidă. Din această cauză, pancreasul endocrin va avea de suferit, fiind nevoit să secrete o cantitate mare de insulină într-o perioadă scurtă de timp, explică profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

•De asemenea, printre ingredientele iaurtului Muller Froop intră şi amidon modificat. Acest aditiv alimentar este incriminat în apariţia problemelor la nivelului tractusului digestiv. În compoziţia produsului analizat intră şi gelatină alimentară. Producătorul ar fi trebuit să precizeze care este sursa gelatinei, pentru că aceasta poate fi de natură animală.

•Persoanele care suferă de intoleranţă la lactoză trebuie să testeze reacţia organismului la produs consumând pentru început o cantitate mică de iaurt Muller Froop. Diabeticii vor cere sfatul medicului curant şi vor ţine cont de cantitatea de glucide înainte de a consuma produsul.

•În urma analizei informaţiilor înscrise pe etichetă, specialistul nostru ne spune că produsul nu este recomandat persoanelor cu afecţiuni ale tractusului digestiv, celor care au probleme stomatologice, consumatorilor supraponderali şi obezi sau celor care doresc să îşi păstreze o greutate corporală normală. De asemenea, este recomandată citirea cu atenţie a etichetei produselor pe care doriţi să le achiziţionaţi. Precizările ―fără conservanţi‖, ―fără coloranţi‖ nu sunt o garanţie a faptului că alimentele nu pot avea efecte adverse asupra sănătăţii.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails