Followers

100 Ro
Blog
LinkPro - Director Web

Pastrama de pui Caroli

Publicat de Butterfly marți, 9 februarie 2010


•Pastrama de pui Caroli este un produs care conţine mulţi aditivi alimentari, unii dintre ei cu efecte adverse asupra sănătăţii.
•Conservantul nitrit de sodiu, E250, este aditivul folosit în cea mai mare cantitate. Din cauza potenţialului cancerigen ridicat, este intezis în produsele destinate copiilor şi nu este recomandat femeilor însărcinate şi care alăptează, bătrânilor şi celor aflaţi în convalescenţă. Doza zilnică admisă pentru nitriţi este de 0,1mg/kgcorp.
•Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, atrage atenţia că polifosfaţii, consumaţi în mod constant,dezechilibrează balanţa calciu-fosfor. Din această cauză este favorizată apariţia osteoporozei şi a depunerilor anormale de calciu. Monoglutamatul de sodiu este şi el incriminat în apariţia unor efecte adverse, care însumate poartă denumirea de "Sindromul bucătăriei chinezeşti". Acesta se manifestă prin dureri de cap, palpitaţii, stări de slăbiciune, dureri în braţ şi ceafă, aritmii cardiace.
•Suferinzii de boli renale, cardiovasculare şi hipertensivi itrebuie să consume produsul cu mare precauţie, pentru că are şase surse de sodiu. Deasemenea, diabeticii trebuie să ceară sfatul medicului curant şi să ţină cont de cantitatea de glucide.
•În urma analizei ingredientelor înscrise pe etichetă, specialistul nostru nu recomandă produsul copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, supraponderalilor şi obezilor, cardiovascularilor, suferinzilor de afecţiuni hepatice şi renale, diabeticilor (grăsimile saturate generează rezistenţa la insulină), suferinzilor de status proinflamator sistemic(poliartrite, artrite, artroze, reumatisme), bolnavilor de cancer, de boli neurodegenerative (ParkinsonşiAlhzeimer), celor cu afecţiuni dermatologice, celor cu sistemul imunitar slăbit.
•INGREDIENTE
•Pulpă de pui cu os, condimente naturale, sare, conservant(nitritdesodiuE250), proteină vegetală din soia, antioxidant (ascorbat de sodiu E301), stabilizatori
(polifosfaţi de sodiu E452, citrattrisodicE331iii),agent de îngroşare (caragenan E407) ,zaharuri
(dextroză), potenţiator degust (monoglutamat de sodiu E621), colorant natural (emulsie paprika E160c). Produs fiert şi afumat. Conţine soia: valoare energetică 158kcal/100g, proteine16g, lipide10g, glucide2g.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails