Followers

100 Ro
Blog
LinkPro - Director Web

TOP 5 CELE MAI TOXICE ALIMENTE DIN MENIUL TAU

Publicat de Butterfly sâmbătă, 20 februarie 2010


In general alimentele toxice sunt si foarte gustoase fiindca ele contin toti aditivii, aromele si colorantii necesari pentru a stimula maximal pofta si placerea atunci cand sunt consumate. Pentru a le asigra si mai mult consumul, acestor alimente li s-au adaugat substante care creaza indirect dependenta, de exemplu pot stimula secretia de endorfine sau serotonine, hormoni care ne fac sa ne simtim bine si fericiti, astfel ca vom tinde sa consumam cat mai des alimentele care ne fac sa ne simtim astfel, fara a constientiza acest aspect. Multe din aceste alimente sunt consumate zilnic de tot mai multe persoane, cu precadere de cele care traiesc in orasele dezvoltate si nu au gradini pentru propria aprovizionare.


1. Mezelurile

Mezelurile sunt consumate dimineata la micul dejun de majoritatea persoanelor, acestea avand o aroma irezistibila si un gust placut. Insa mezelurile contin multi aditivi, multi coloranti care mentin culoarea de carne proaspata un timp indelungat si multe substante care confera aroma irezistibila a acestora. Toate aceste chimicale nu fac decat sa ne afecteze profund metabolismul, chiar daca aceasta afectare se produce lent. Astfel riscul de cancer, boli digestive dar si alte afectiuni creste considerabil.

2. Margarina

Margarina nici macar nu este un produs lactat, ea fiind obtinuta initial in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand untul era greu de procurat si o echipa de cercetatori americani au reusit sa produca margarina. Cum au realizat aceasta? Au adunat diverse uleiuri vegetale, le-au incalzit la 150 de grade Celsius (vitaminele si alte componente benefice din uleiuri sunt distruse la aceasta temperatura) iar mai apoi le-au hidrogenat in prezenta unor catalizatori de nichel, ca sa se intareasca. Din pacate insa in urma hidrogenarii se obtin acizi grasi de tip “trans” (buni pentru organism sunt cei “cis”). Acest tip de acizi grasi sunt foarte greu de transformat in energie de catre organism, mai des ei se depun la nivelul membranelor celulare, inhibandu-le functia si ducand la cresterea tensiunii arteriale, formarea placii de aterom, la cresterea colesterolului dar si la alte patologii mai grave, cum ar fi cancerul. De asemenea nichelul continut in acele margarine provoca probleme pulmonare si renale, iar cadmiul este unul dintre cele mai toxice metale grele.

In timp, margarina a suferit imbunatatiri, adaugandu-i-se coloranti, arome artificiale (de lapte, smantana), vitamine etc. Apoi in locul hidrogenarii uleiurilor vegetale, producatorii au adaugat mici cantitati de ulei de palmier modificat, astfel incat margarina nu mai prezinta acizi grasi trans nocivi.

3. Cartofii prajiti

Asocierea grasimilor cu glucide (amidonul din cartofi) nu este indicata, perturband metabolismul si ducand la cresterea in greutate dar si la aparitia bolilor. Insa mancarurile prajite sunt ca o otrava pentru organism, in special datorita uleiurilor (grasimilor) modificate termic. Uleiul incins produce substante cu potential cancerigen, precum glicidamide, cetone si acrilamide, substante care prezinta risc si pentru alte boli, inclusiv cele cardio-vasculare sau obezitate.

4. Branza topita

Parca tot ce contine grasimi este atat de delicios... Si branza topita contine foarte multe grasimi din categoria celor nesanatoase. De fapt, producatorii de branza topita obtin acest produs prin combinarea lactatelor de calitate inferioara cu grasimi, mai adauga niste arome si coloranti, cativa aditivi cu rol de conservare si gata deliciosul produs. Se recomanda sa consumati branza ca atare, eventual o amestecati acasa cu marar si alte condimente dupa gust. Multi parinti cumpara copiilor mezeluri si mai ales margarina, alimente destul de nocive mai ales in perioada dezvoltarii corpului cum se intampla in cazul copiilor.

5. Sucurile

Sucurile naturale obtinute acasa sunt o minune pentru sanatate. Insa cele din comert abia daca au “vazut” fructul si acesta fiind cazul sucurilor care prezinta pe eticheta cuvantul “natural”caci celelalte sucuri nu au nici o legatura cu fructele. In rest prezinta apa, multe glucide, si mai multi coloranti, arome cu generozitate si conservanti. Concluzionand, sunt mai mult o combinatie gustoasa de toxine. Culmea este ca aceste toxine pe care le contin stimuleaza dupa ingestie centrul setei, determinand consumatorii sa bea si mai mult pentru a-si potoli setea. Evident ca predisozitia spre pietre la rinichi si multe alte afectiuni creste considerabil in cazul celor care consuma zilnic aceste sucuri.


0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails