Followers

100 Ro
Blog
LinkPro - Director Web

Food Inc -Un documentar care merita vazut

Publicat de Butterfly marți, 9 martie 2010

Food Inc, este un documentar care a fost lansat pe data de 3 aprilie 2009, si a fost nominalizat la Oscar, in categoria "Cel mai bun documentar".

Nu stiu cati dintre voi l-ati vazut, dar va asigur ca dupa ce il veti viziona nu va veti mai uita la mancare in acelasi fel ca pana acum.
Un film care expune sistemul alimentar industrializat din USA,repercusiunile ecologice ale acestui sistem,precum si alte chestiuni precum sanatatea in raport cu ceea ce mancam,economia atat locala cat si globala in acest context si nu in ultimul rand drepturile fortei de munca din acest domeniu.

Metodele de obtinere a alimentelor din ziua de astazi ne duce cu gandul la explozia industriei fast-foodului din anii 50 . Producţia de alimente, în întregul ei, s-a schimbat drastic de atunci, aşa cum nu s-a schimbat niciodată în mii de ani. Controlată de o mână de corporaţii multinaţionale, politicile de producţie şi prelucrare a alimentelor urmăresc, scoaterea pe piaţă a unor cantităţi imense de produse, cu costuri de producţie reduse (putem zice minime) care dupa cate stim nu sunt in mare parte sanatoase. Rezultatul este, bineînţeles, un profit uriaş care la rândul lui, permite coloşilor din industrie să controleze direct aprovizionarea globală cu produse alimentare.Astfel ne putem gandi la alimente cantitativ mai multe dar calitativ nu prea.

Deci mare grija ce, si de unde cumparati. Mai ales grija mare ce le dati copiilor sa manance, pentru ca am mai vazut parinti care isi hranesc copilul, care inca nu a implinit un an, cu hamburger de la Burger King.
Eu personal ma intorc la legumele si fructele crescute la tara in gradina parintilor sau a bunicilor, poate ma fac chiar vegetariana, de cand cu postul asta am inceput sa ma obisnuiesc.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails