Followers

100 Ro
Blog
LinkPro - Director Web

Vopseaua de par ne imbolnaveste ficatul!

Publicat de Butterfly marți, 30 martie 2010


Nu îţi mai vopsi părul dacă nu ţi-au apărut încă firele albe şi fă tot posibilul să te laşi de fumat! Aceste două "vicii" constituie împreună un factor de risc în instalarea bolilor de ficat.

Ciroza biliară primară (CBP), forma incipientă a cirozei, este o afecţiune autoimună ce duce la distrugerea progresivă a canalelor biliare. Astfel, fluxul lichidului biliar este oprit, acesta refulând în cele din urmă în sange şi distrugând ţesutul hepatic din zonă.
Oamenii de stiinta sustin ca mediul inconjurator joaca un rol important in instalarea CBP, iar incidenta in randul femeilor este sensibil mai mare decat in randul barbatilor (90% dintre cazurile de imbolnavire sunt femei).

In plus, probabilitatea ca persoanele diagnosticate cu CBP sa fie ulterior diagnosticate si cu o alta boala autoimuna, precum artrita reumatoida, afectiuni ale tiroidei sau boala celiaca, este foarte mare. Din grupul celor 5000 de participanti la studiu, 63% dintre cei diagnosticati cu CBP erau fumatori si 50% dintre femeile suferind de aceeasi boala isi vopseau parul.

Specialistii nu au reusit sa identifice substanta din vopselele de par responsabila de aparitia CBP, insa cercetari anterioare au atras atentia asupra acidului octynoic. Acesta este un ingredient frecvent intalnit pe lista ingredientilor vopselelor de par si a ojei pentru unghii.

2 comentarii

  1. munteanu Says:
  2. Se prea poate, si cu ficatul nu este de joaca. . .

     
  3. Gepeto Says:
  4. Salut , te`ar interesa un Schimb de Link cu blogul meu http://www.caterinkpechat.com ? Daca DA te rog sa ma contactezi la adresa de e-mail totalinspiresrl@yahoo.com sau la id`ul de messenger totalinspiresrl .Multumesc
    O zi buna

     

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails