Followers

100 Ro
Blog
LinkPro - Director Web

Branza topita Hochland Fitness

Publicat de Butterfly miercuri, 10 februarie 2010


Hochland Fitness promite că nu îi va îngrăşa pe cei care o vor consuma. Valoarea energetică pentru 100 de grame de brânză este mică, însă cantitatea de grăsimi raportată la substanţa uscată este destul de mare.
• Producătorul brânzei topite Hochland Fitness omite două informaţii importante: conţinutul untului şi al brânzei. Pe lângă lapte, acestea ar putea conţine şi o cantitate importantă de sare. Acest aspect trebuie cunoscut de consumatori, mai ales că produsul mai are două surse de sodiu: citrat monosodic şi sare. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, avertizează că un adult nu trebuie să consume mai mult de 6 grame de sare zilnic pentru a-şi păstra sănătatea inimii şi a rinichilor.
•Sărurile de topire din compoziţia produsului analizat pot fi periculoase pentru sănătate. Polifosfaţii au o serie de efecte adverse. Aceştia dezechilibrează balanţa calciu-fosfor, împiedicând fixarea calciului înoase. Întimp, în cazul unui consum ridicat poate apărea osteoporoza. De aceea, cele mai afectate sunt femeile. Deasemenea, polifosfaţii duc la apariţia unor depuneri anormale de calciu-cioc de papagal (osteofite).
•CONCLUZIILE SPECIALISTULUI
•În urma analizei informaţiilor înscrise pe etichetă, specialistul ne spune că Hochland Fitness nu este recomandat copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, supraponderalilor şi obezilor, persoanelor cu osteoporoză, celor cu boli cardiovasculare, renale, hipertensivilor. Persoanele care suferă de intoleranţă la lactoză vor consuma o mică cantitate de produs pentru a testa reacţia organsimului. Numai 13% grăsime. Grăsime în substanţă uscată 35%. Valoare energetică 787kJ/189kcal. Conţinut la 100g: proteine 12g, glucide 6g, lipide 13g. Ingrediente: lapte degresat, brânză, lapte praf degresat, unt, săruri de topire E452-polifosfat, E331-citrat monosodic, corector de aciditate E330-acidcitric, sareiodată.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails