Followers

Multivitamine cu E-uri cancerigene

Publicat de Butterfly duminică, 14 februarie 2010


•Multivitaminele Krüger cu gust de portocale se pot cumpăra din orice hipermaket, fără să existe cineva care să le explice consumatorilor riscurile la care se expun consumându-le.

•Pe lista de ingrediente a multivitaminelor Krüger intră aditivi alimentari care în mod normal nu au ce căuta într-un produs ce ar trebui să ajute la păstrarea sănătăţii. Ciclamatul de sodiu şi zaharina de sodiu sunt doi edulcoranţi pe care lumea ştiinţifică i-a încadrat în categoria substanţelor cancerigene. Agenţia Internaţională pentru Cercetări în Cancer a încadrat ciclamatul de sodiu în grupa 3, din punct de vedere al potenţialului cancerigen, şi zaharina în grupa 2B.

•Testele realizate pe cobai au arătat că E952 poate provoca tumori maligne la vezică. Zaharina interferă cu procesul normal de coagulare a sângelui, glicemia şi funcţiile digestive, perturbându-le.

•Vitaminele utilizate în compoziţia produsului analizat sunt sintetice, neavând biodisponibilitate. De aceea, organismul nu este ajutat în nici un fel de consumul multivitaminelor Krüger.

•Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, atrage atenţia şi asupra conţinutului de fructoză. Acest glucid poate stresa pancreasul endocrin, forţându-l să secrete o cantitate mare de insulină într-o perioadă scurtă. În urma analizei ingredientelor înscrise pe etichetă, specialistul nostru ne spune că multivitaminele Krüger nu sunt recomandate celor care vor să îşi păstreze un nivel optim al funcţionării organismului.

•Copiii, femeile însărcinate şi care alăptează, bolnavii de cancer sunt primii care ar trebui să evite consumul acestui produs. Nici un fel de multivitamine nu pot înlocui o alimentaţie variată şi echilibrată.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails