Followers

Fantezie cu coloranti

Publicat de Butterfly duminică, 14 februarie 2010


•Prăjitura ―Fantezie cu căpşuni şi iaurt‖ Dr Oetker este un produs care prin modul de preparare îşi propune să le ajute pe gospodinele care nu au prea mult timp să stea la bucătărie. Numai că, dacă îşi vor face un obicei din a consuma această prăjitură, timpul câştigat îl vor petrece pe la medici.

•Compoziţia produsului nu are nimic de-a face cu o prăjitură clasică. Foarte mult zahăr, margarină cât cuprinde, făină şi aditivialimentari din mai toate categoriile este reţeta după care a fost preparată ―fantezia cu căpşuni şi iaurt‖. Pe lângă toate acestea, gospodina trebuie să mai adauge cantităţi importante de zahăr, smântână, unt, iaurt şi fructe. Pentru ca totul să fie cât maipuţin natural, suntem sfătuiţi să înlocuim fructele cu dulceaţă, un alt produs care conţine foarte mult zahăr.

•Această cantitate impresionantă de zahăr care intră în compoziţia prăjiturii afectează în mod grav pancreasul endocrin, ducând la epuizarea acestuia, avertizează profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Margarina (grăsime vegetală hidrogenată) are şi ea o pondere foarte mare în produs, aşa încât acest amestec imprimă o valoareenergetică extrem de ridicată.

•Margarina împiedică funcţionarea sistemului cardiovascular şi a inimii la parametri normali, ducând în timp la maladii grave.Amestecul de zaharuri cu index glicemic ridicat cu grăsimi modificate chimic afectează tractusul digestiv. Acesta poate fi deteriorat şi de prezenţa caragenanului, aditiv incriminat pentru apariţia gastritelor şi a cancerului de stomac.

•Pentru ca praful din care se reconstituie prăjitura să îşi păstreze aspectul de prospeţime mai mult timp, producătorul a folositantioxidantul E223, metabisulfit de sodiu. Acesta duce la apariţia crizelor de astm, a alergiilor, dar împiedică şi fixarea vitaminei B1.

•Cei doi coloranţi folosiţi, E122 şi E110, sunt incriminaţi de medicii de la Universitatea din Soumphton din Marea Britanie dedeclanşarea sindromului de hiperactivitate şi deficienţă de concentrare (ADHD). De aceea, autorităţile britanice au interzis folosirea lor începând cu anul viitor. Pe lângă aceste tulburări grave de comportament, E122 are şi potenţial cancerigen, provoacă urticarie şi edem. Aditivul galben portocaliu duce la apariţia alergiilor, a congestiei nazale, a crizelor de astm, provoacă bronhoconstricţie, spasme vasculare, distrugeri cromozomiale, dureri gastrice şi blocarea enzimelor digestive.

•Studiile realizate pe animale au arătat că încetineşte creşterea şi provoacă retard.

•În urma analizei informaţiilor înscrise pe ambalaj, specialistul ne spune că produsul nu este recomandat copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, supraponderalilor şi obezilor, celor cu maladii renale, cardiovasculare, hepatice, dermatologice,stomatologice, celor cu afecţiuni ale tractusului digestiv, alergicilor, astmaticilor, suferinzilor de cancer, celor cu sindrom ADHD. Prăjitura este interzisă suferinzilor de celiachie (intoleranţă la gluten). Diabeticii vor cere sfatul medicului curant înainte de consum.

1 Responses to Fantezie cu coloranti

  1. Bogdan Says:
  2. pls, poti modifica la hobbitu.blogspot.com cu hobbitu.ro ca mi-am luat garsnoeira

     

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails