Sa mananci sanatos nu inseamna doar sa slabesti - nutrientii cu care te hranesti pot avea un efect serios asupra gandirii tale, a felului in care te simti si a felului in care arati. Corpul nostru, si felul in care ne simtim reflecta ceea ce mancam in fiecare zi. Daca ai grija ca alimentatia ta sa fie compusa din variatii de fructe, legume, proteine si grasimi, te vei simti mult mai sanatos si mai energic.
Dintr-o numeroasa lista de alimente pe care e bine si nu e bine sa le manaci am ales 8 care te vor ajuta sa ramai tanar, adauga-le in alimentatia ta de zi cu zi si vei observa diferenta.
OUL
Beneficii: Scaderea in greutate
Substituenti: Cel mai bun substituent al oului este oul
Un studiu publicat in International Journal of Obesity, a demonstrat ca persoanele care au inlocuit carbohidratii cu ouale la micul dejun au pierdut in greutate cu 65% mai repede.
Cercetatorii au constatat ca o persoana care manca regulat oua, asimila mai multe vitamine si minerale decat cei care mancau cateva, sau nici un ou pe saptamana. Studiul fiind realizat pe 25000 de subiecti, s-a constatat ca mancatorii de oua au sanse foarte mici sa aiba carente de vitamina B12, doar 24% sa aiba carenta de vitamina A, si 36% de vitamina E. Nivelul de colesterol din organism era mult mai mic al celor care au mancat cel putin 4 oua pe saptamana fata de cei care au mancat doar un ou.
CEAIUL VERDE
Beneficii: Durata mai mare de viata
Substituenti: Ceaiul alb, ceaiul rosu, ceaiul oolong
In ceea ce priveste ceaiul, s-au facut sute de studii care au demonstrat importanta antioxidantilor care se gasesc in frunzele de ceai. Unul dintre aceste studii a fost publicat in 2006 de catre American Medical Association si a avut ca subiecti peste 40000 de adulti japonezi care au fost monitorizati timp de 10 ani. S-a constatat ca cei care au baut cel putin 5 cesti de ceai pe zi au cu 26% sanse mai mici sa decedeze din orice cauza, fata de ceilalti care au baut o singura ceasca.
La efectuarea unui alt studiu japonez, participantii au fost impartiti in doua grupuri, dintre care doar unul a fost supus unei diete cu ceai verde. Dupa 12 saptamani cei care au baut ceai au pierdut in greutate mult mai mult decat cei care au urmat o dieta normala. Cercetatorii sunt de parere ca antioxidantii stinuleaza metabolismul.
USTUROIUL
Beneficii: Intarirea sistemului cardiovascular
Substituenti: ceapa, arpagicul, preazul
Alicina, o substanta antibacteriana si antifungica este cea care ajuta usturoiul sa aiba imense beneficii. Acesta substanta este produsa de usturoi (planta) pentru a se proteja de daunatori, dar la noi in organism alicina lupta impotriva cancerului, intareste sistemul cardiovascular, scade nivelul grasimilor din corp si lupta impotriva inflamatiilor care produc acneea.
GRAPEFRUIT
Beneficii:Scaderea in greutate
Substituenti: Portocala, pepenele verde, rosiile
Intr-un studiu in care au fost implicati 100 de persoane obeze de la Clinica Scripps din California, cei care au mancat o jumatate de grapefruit la fiecare masa au pierdut in medie 3,6 Kg (in timpul celor 12 saptamani de studiu) in timp ce unii au pierdut chiar si 10 Kg, iar ceilalti care nu au consumat deloc au pirdut in medie 1-2 Kg.
Cei care au mancat grapefruit au fost expusi la o scadere a nivelui de insulina, care indica faptul ca organismele lor au imbunatatit capacitatea lor de a metaboliza zaharul.
0 comentarii