IAURT GRECESC
Beneficii: Ofera senzatia de satietate mai mult timp
Substituenti: Kefir si iaurturi care contin culturi lactice probiotice (vii)
Daca il mancati la desert, atunci alegeti un iaurt normal, dar daca inlocuieste o masa optati pentru iaurtul grecesc. Acest iaurt este separat de acel zer apos care sta pe partea de sus al unui iaurt obisnuit, iar acest proces elimina si zaharurile excesive, cum ar fi lactoza si creste concentratia de proteine. Asta insemna ca ofera o senzatie de satietate mult mai mult decat o gustare. Plus o singura ceasca de iaurt contine aproximativ un sfert din doza zilnica recomandata de calciu, iar studiile arata ca cei care urmeaza o dieta bogata in calciu pierd mult mai usor grasimea corporala.
AVOCADO
Beneficii: Reduce riscurile unui atac miocardic
Substituenti: Masline, ulei de arahide, unt de arahide
Dupa cum se stie unele grasimi sunt chiar bune pentru sanatate, mai mult de jumatate fiind gasite in anumite fructe, si sunt numite grasimi nesaturate. Diferenta dintre aceste grasimi si cele saturate se gasesc la nivel molecular, dar aceasta mica diferenta ofera o imbunatatire dramatica a starii dumneavoastra de sanatate.
Numeroase studii au aratat ca grasimile nesaturate imbunatatesc nivelul colesterolului din organism si reduc cantitatea de grasimi din sange. Acest lucru poate reduce riscul de accident vascular cerebral si bolile de inima. Si nu fiti ingrijorati ca va veti ingrasa, pentru ca nu exista nici o legatura intre grasimile nesaturate si grasimea corporala.
ARDEI GRAS
Beneficii: Cresterea imunitatii
Substituenti: Morcovi, cartofi dulci, pepene verde
Toti ardeii sunt bogati in antioxidanti, dar ies in evidenta ardeii grasi colorati (rosii, verzi, galbeni). Aceste culori sunt un rezultat al unei substante numite carotinoida, aceeasi substanta care o intalnim si in rosii, morcovi si grapefruit. Carotinoida intareste imunitatea, asigura o mai buna comunicare intre celule, functineaza ca un factor de protectie solara, si reduce riscul aparitiei mai multor tipuri de cancer. Ardeii grasi, precum si ardeii iuti sunt si o sursa importanta de vitamina C. Testele au dovedit ca ardeii lupta impotriva durerilor de cap, a celor articulare si astimuleaza metabolismul.
MIGDALELE
Beneficii: Imbunatatesc memoria
Substituenti: Alune de padure, arahide, susan
Aproximativ 23 de migdale pe zi, ofera 9 grame de acid oleic (grasini nesaturate pentru o inima sanatoasa) mai mult decat arahidele sau nucile. S-a demonstrat ca aceste grasimi imbunatatesc memoria. Migdalele contin destule calorii si proteine, care in lipsa unei mese iti pot diminua senzatia de foame. De aceea cand cercetatorii din Purdue au hranit o parte din participantii la studiu cu nuci si prajituri din orez, iar pe cealalta parte cu migdale, cei din urma au simtit senzatia de foame abia cu o ora si jumatate mai tarziu decat ceilalti.
0 comentarii