Intrarea la apa a bugetului lunar ii determina pe foarte multi sa-si schimbe vechile obiceiuri in materie de cumparaturi. Astfel, produsele mai scumpe, de regula asociate cu o calitate mai buna, sunt inlocuite cu altele ieftine ale caror proprietati, cel putin in aparenta, par identice. Atat ca, atunci cand vorbim de mancare, diferenta dintre aparenta si realitate poate avea consecinte grave. E ceea ce sugereaza un recent studiu aparut pe site-ul www.dietmindspirit.org despre Pangasius, peste foarte popular in multe tari din Europa datorita gustului bun si pretului mic. Potrivit documentarului, pestele, importat de regula din Vietnam, contine cantitati impresionante de bacterii si substante toxice rezultate din procesele industriale ale caror reziduuri sunt deversate in rauri, arsenicul, poli-clorhidratii, hexaclorciclohexanii, hexaclorbenzenii, DDT-ul, si CHL-ul fiind doar cateva dintre acestea. Pentru ca in ultimii ani cererea a devenit foarte mare pe pietele din lume, crescatorii vietnamezi grabesc, prin metode deloc naturale, dezvoltarea in volum si ritmul de reproducere al pestelui. In acest sens ei utilizeaza un amestec de pesti morti si reziduuri vegetale aduse din Peru, iar complementar sunt injectati cu hormoni proveniti din urina deshidratata, astfel accelerand de patru ori procesul de crestere. Autorii documentarului atrag atentia ca pestele, vandut in Romania mai ales ca file fara oase, este o adevarata bomba biologica. Pentru persoanele cu un organism sensibil, efectele pot fi imediate: voma, diaree, dureri de cap sau alte efecte severe resimtite dupa masa. Un alt avertisment lansat de dietmindspirit.org se refera la posibilitatea ca pestele vietnamez sa se gaseasca si in semipreparate, inclusiv in mancarea pentru animalele de companie. Si eu cumparam acest peste, pentru ca arata bine si era fara oase, dar vazand acest documentar cred ca voi trece pe pastrav crescut la noi in tara, e mai sanatos.
IPL Hair Removal in San Antonio
Acum 6 ani
0 comentarii