Followers

100 Ro
Blog
LinkPro - Director Web

Terapia cu magneti - Magnetoterapia

Publicat de Butterfly duminică, 28 februarie 2010


Efectul terapeutic

Efectul terapeutic al magnetilor este cunoscut din cele mai vechi timpuri. Cu circa 5000 de ani in urma in China se cunostea caracteristica magnetului de a indica nordul - chinezii fiind cei care au inventat busola.
Tot in China antica s-au constatat efectele benefice ale magnetilor asupra diverselor afectiuni. Aproape fara contraindicatii si cu efecte vizibile in cateva ore de la aplicare pe corp, magnetul a reprezentat in trecut un remediu foarte apreciat, mai ales in Orient.

Studiile clinice

In prezent, aceasta modalitate de ameliorare si vindecare a afectiunilor a atras atentia specialistilor, studiile realizate in acest sens demonstrand calitatile magnetilor.
Astfel, pacientilor din doua grupe de studiu li s-au aplicat folii magnetice si respectiv folii care semanau cu cele magnetice, dar nu aveau aceasta calitate. S-a constatat astfel ca persoanele a caror folie era magnetizata au avut o rata a rezolvarii problemelor de 80%, iar la cei a caror folie nu era magnetizata, procentul a fost de doar 40%. Cu aceasta ocazie a fost demonstrat si faptul ca efectul Placebo nu mai poate fi luat in considerare, magnetii fiind cei care au ajutat la vindecarea sau ameliorarea afectiunilor. Acest tip de studii a fost realizat de echipe independente de cercetatori din SUA, Japonia, Rusia si China.

Actiunea magnetilor

In urma studiilor s-a constat ca efectul actiunii magnetilor este vizibil dupa circa 2 ore de la aplicarea in zona cu probleme. De asemenea este important si faptul ca, in urma unei aplicari si utilizari corecte, folosirea magnetilor nu are constraindicatii.

Aici trebuie facuta o distinctie clara intre magnetii traditionali si echipamentul electronic disponibil pe piata si care genereaza un camp magnetic cu anumite caracteristici. In cele ce urmeaza vom acorda atentie doar magnetilor clasici.

Campul magnetic generat de magneti are un efect de stimulare asupra celulelor, schimbul de oxigen si absorbtia elementelor nutritive din alimente si lichide fiind mult marite. De asemenea s-a constatat o eliminare mai buna si mai completa a toxinelor din corp, in momentul utilizarii magnetilor.

Magnetii se aplica pe corp, pe zonele cu probleme sau dureri. Ei actioneaza in profunzime, ameliorand, restabilind sau optimizand functionarea organelor si tesuturilor. Fara a avea un efect vizibil (campul magnetic fiind invizibil), se constata o atenuare sau disparitie a durerilor sau, in alte cazuri, o insanatosire a organelor bolnave.

Un domeniu in care se folosesc cu foarte mare succes magnetii este cel al sportului: plasarea pe o zona afectata, tumefiata, sau deasupra unei entorse sau rupturi de oase are ca efect ameliorarea durerilor vindecarea mult mai rapida.

Principalele afectiuni in care se intrebuinteaza cu succes magnetii sunt:

- dureri de cap, migrene
- dureri ale articulatiilor
- dureri menstruale
- accidente sportive, fracturi
- insomnii
- probleme cu circulatia sangelui
- probleme cu digestia/lipsa poftei de mancare
- stress, oboseala, surmenaj, solicitari psihice si fizice

Tipuri de magneti

Terapia traditionala cu magneti, magnetoterapia, se bazeaza pe utilizarea magnetilor permanenti, care nu necesita curent electric pentru a produce campul magnetic. Desi tehnologia a avansat si acesti magneti se produc astazi in cele mai diverse forme si puteri, ideea de baza a ramas - nu se foloseste curentul electric pentru generarea campului magnetic.

Pentru a fi eficienti, magnetii trebuie sa aiba un camp cu o intensitate mai mare de 500 Gauss.

Cine nu ar trebui sa foloseasca magnetii?

Urmatoarele categorii de persoane nu ar trebui sa foloseasca deloc, sau doar partial, magnetii:
- femeile insarcinate
- persoanele cu operatii la inima (peacemaker)
- persoanele care folosesc proteze auditive
- persoanele care in urma unor operatii folosesc proteze metalice

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails