Followers

100 Ro
Blog
LinkPro - Director Web

Sanatatea nostra amenintata de produsele pentru uz casnic

Publicat de Butterfly sâmbătă, 6 februarie 2010


Cercetarile facute asupra produselor de uz casnic au demonstrat ca anumite ingrediente sunt daunatoare sanatatii, iar oamenii sunt intoxicati cu un numar mare de chimicale toxice. 60-70 % din ceea ce intra in contact cu pielea este absorbit in sange, ajungand astfel in sistemul circulator.

Aerul din casa contine mai multi poluanti decat aerul din exterior, cauza fiind odorizantii de camera si produsele de curatat. Comisarul european care se ocupa de problemele de mediu sustine ca 40 % din bolile copiilor cu varsta mai mica de 5 ani sunt cauzate de factori precum substantele chimice din casa.

Produsele organice nu contin chimicale

Piata produselor organice creste constant, iar consumatorii recunosc faptul ca stilul de viata organic inseamna mai mult decat mancarea organica - produsele cosmetice organice devin din ce in ce mai populare.

Pe de alta parte, piata produselor de uz casnic este una matura si extinsa, care face loc inovatiei si noului. Persoanele care sufera de alergii cauta produse simple, etichetate corect, iar parintii nu vor sa isi expuna copiii la chimicalele daunatoare.

Detergentii sunt substante cu care omul intra in contact in fiecare zi. In compozitia acestora se regasesc substante deseori incriminate de declansarea unor manifesta ri alergice sau iritative. Dupa unele pareri, inalbitorii optici (fluorescenti) creeaza iluzia de alb, sporind de fapt stralucirea hainelor, prin convertirea razelor in spectrul UV (ultraviolete) la lumina. Pot provoca iritatii ale pielii la expunere indelungata la soare, iar cei mai multi nu sunt biodegradabili. Deversati in ape neepurate 100%, inalbitorii dauneaza grav mediului inconjurator. LAS, substanta ce se gaseste in compozitia detergentilor, este un liniar alchil-benzen sulfonat utilizat in stare pura, ce poate cauza iritatii ale pielii in urma contactului prelungit. Printre ingredientele detergentilor mai sunt intalniti nitrat i si parfumuri. Persoanele cu piele sensibila, in special copiii, risca o degradare grava a straturilor superficiale ale epidermului, sub actiunea particulelor de detergent care n-au fost inlaturate complet prin clatire, dupa spalare, din textura articolelor de imbracaminte. Luand ca exemplu doar afectiunea numita dermatita, trebuie spus ca aceasta provoaca inflamatii precum pielea uscata, hiperemie (piele rosie), prurit (mancarime), cruste si alte leziuni exfoliative, papule (leziuni hiperemice reliefate - bubite) sau vezicule (leziuni cu continut lichidian - basici). Solutia pentru depasirea acestei probleme o constituie utilizarea detergentilor ecologici, deoarece o piele sensibila - cum este cea a copiilor - are nevoie de o atentie speciala.

Detergentii sunt, de fapt si dupa parerea mea, cele mai toxice substante pe care le folosim in pastrarea curateniei in casa. Indiferent de forma sub care se gasesc – praf, gel, lichid -, ei contin substante toxice, uneori periculoase pentru sanatatea noastra generala sau a pielii. De aceea este foarte important sa folosim manusi de menaj care sa ne protejeze.

Detergentii – si includ aici detartrantul, solutiile de spalat geamuri, detergenti de vase sau rufe etc – ataca pielea si din ce in ce mai des femeile au iritatii ale pielii, alergii provocate de substantele toxice pe care le contin. Asa ca am fost extrem de incantata sa constat ca se poate si altfel, ma declar foarte multumita de produsele de curatat de la BioHaus.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails